Spring naar hoofd-inhoud

Peutergroep De Tivoli-Nobel

Een goede start voor uw kind Een goede start voor uw kind begint bij een goede opvang en bij onze peutergroep, waar uw kind zich echt spelenderwijs kan ontwikkelen. 

Fundament voor de toekomst

De peutergroep van De Tivoli-Nobel biedt kinderen de mogelijkheid om vrienden te maken voor het leven en om een goed fundament te leggen voor hun toekomst. Ons aanbod richt zich uiteraard op de belangrijkste ontwikkelgebieden: taal, rekenen, motoriek, creativiteit en sociaal emotionele ontwikkeling. En daarnaast vinden wij het vooral van belang dat kinderen dingen zelf leren doen zodat ze met steeds meer zelfvertrouwen en vaardigheden in de wereld kunnen staan. Stapje voor stapje en met hulp van ons!
Je leest er meer over op www.detivoli.nl/peuteropvang

Uniek: Engels, Peutergym, Yoga, Peutermoestuin

Uniek in ons peuteraanbod is dat peuters spelenderwijs Engels leren op onze peutergroep. We werken daarvoor samen met een native speaker. Dat is van wezenlijk belang omdat jonge kinderen als geen ander de taalklank zo optimaal kunnen overnemen. Ook hebben wij 2x per week peutergym in een volledig op deze leeftijd aangepaste gymzaal, omdat bewegen heel belangrijk is. Het is gezond, we stimuleren een juist motorisch ontwikkeling bij de kinderen en vooral erg plezierig!
Daarnaast bieden we eens per week peuteryoga aan. Op een hele speelse manier nodigen wij kinderen uit om ademhalingsoefeningen te doen en zich bewust te worden van hun lichaam en een moment van rust te vinden bij zichzelf.
Verder bieden we ook natuurbeleving aan in onze eigen peutermoestuin op het speelplein en in het voedselbos op het terrein van Nobel. We laten kinderen zich verwonderen en kennis maken met de natuur om hen heen waar van alles over valt te ontdekken!

Gerichte aandacht

De peuterjuffen observeren, begeleiden en stimuleren de kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden en werken daarvoor met een erkend voor- en vroegschools educatieprogramma. We werken met kleine groepen waarbij maximaal 8 kinderen begeleid worden door 1 juf.

Peuter-kleuterplein

Voor de oudste peuters hebben wij in samenwerking met de school Nobelhorst een speciale groep ontwikkeld. Onder leiding van de peuter- en kleuterjuf spelen de oudste peuters samen met de kleuters en worden uitgedaagd met meer ontwikkelingsgerichte activiteiten. Zo zorgen wij ook voor een naadloze overgang naar de kleutergroep, zodat de kinderen geen kostbare tijd meer kwijt zijn met wennen aan een nieuwe omgeving. En geven we de kinderen dus de beste start!

Kom gerust vrijblijvend langs. Als u met uw peuter wilt komen kijken dan kan dat uiteraard altijd en bent u van harte welkom. Er is tevens doorlopend opvang mogelijk gedurende de hele dag op onze locatie. Neemt u daarvoor aub contact op met info@detivoli.nl of belt u met 0114-311941.