Spring naar hoofd-inhoud

Kindcentrum Nobel

Een plek waar jij groeit en floreert

Kindcentrum Nobel is een plek voor kinderen tussen de 2 en 13 jaar en is ontstaan uit een samenwerking tussen basisschool de Nobelhorst en kinderopvang De Tivoli. Binnen ons kindcentrum zorgen we ervoor dat kinderen zich continue kunnen blijven ontwikkelen in een veilige omgeving. Kinderen kunnen bij ons de hele dag door profiteren van goed onderwijs en fijne opvang voor, tussen en na de lestijd.

Voorbeelden van deze samenwerking zijn bijvoorbeeld zichtbaar in het peuter-kleuterplein. Een plek waar peuters en kleuters gezamenlijk ontwikkelen. Ook werken we samen aan dezelfde thema’s zoals muziek, bewegen, natuur en een positief en veilig klimaat waarbinnen iedereen zich thuis voelt.

Onze ambitie is om met kindcentrum Nobel een plek te zijn waar kinderen kunnen groeien en vooral ook kunnen floreren. Groeien doen we sowieso dat zit in ons DNA, maar floreren ….. daar heb je de juiste omgeving voor nodig. En dat is waar wij het verschil voor kinderen kunnen maken!

Ons logo symboliseert groei, van fris jong groen in de kleurstelling naar donker volwassener groen. Tevens is het een logo met een blaadje als teken van ontwikkeling vanuit een geborgen cirkel/ omgeving. Daarnaast is het een waardig logo dat vanuit haar eenvoud kracht en puurheid uitstraalt. Groen is de kleur van vertrouwen, plezier en ontwikkeling. Daarom is het de kleur van ons kindcentrum.

Goed onderwijs

In ons kindcentrum is het onze taak om goed onderwijs te bieden aan alle kinderen. Maar wat is goed onderwijs ? Wij stellen onszelf daarom regelmatig de vraag: waarom doen we dit? Wat levert het onze leerlingen op? En als we kinderen iets leren, wat doen zij er dan mee? We willen kinderen voorbereiden op deelname aan de maatschappij. Op school kun je hiervoor oefenen in een veilige omgeving. Het is onze taak om kennis over te dragen en ook om kritisch te leren denken over maatschappelijke ontwikkelingen.